11 Style Rambut Pendek Perempuan Terkini Dan Bergaya

Style Rambut Pendek Perempuan


Gaya rambut perempuan sentiasa mempengaruhi penampilan seseorang. Malah wanita perlu memastikan style rambut pendek perempuan sentiasa kelihatan menarik berdasarkan citarasa sendiri. Bagi memastikan rambut anda sesuai untuk pekerjaan, aktiviti, keperluan atau selera rasa sendiri, anda perlu memiliki style rambut pendek perempuan yang sesuai untuk semua perkara tersebut.

Jika anda ingin mengubah gaya rambut atau ingin melihat style rambut pendek perempuan terbaru dan popular, anda berada di tempat yang betul. Kerana artikel di bawah akan menyenaraikan 11 style rambut pendek perempuan terkini dan bergaya. Setiap pemilihan dibawah adalah berdasarkan pilihan secara bebas oleh editor.
1. Baby Bangs


Style Rambut Pendek Perempuan

Gaya rambut wanita baby bangs adalah salah satu di antara yang terbaik tahun ini dan gaya baby bangs telah menjadi pilihan orang ramai. Ia adalah kerana gaya rambut ini amat selesa dan kelihatan sangat menarik perhatian.

Style Rambut Pendek Perempuan

Style rambut pendek perempuan baby bangs tidak disarankan dan tidak sesuai dengan bentuk muka berbentuk hati atau segi. Gaya rambut ini juga memerlukan penjagaan rambut yang sangat ketara seperti pemotongan setiap 3-4 minggu sekali dan perlu digayakan setiap hari untuk memastikan ia kelihatan cantik.
2. Sleek Hairstyle


Style Rambut Pendek Perempuan

Style rambut yang pendek selalu kelihatan cantik dan menawan.Ia masih bertahan serta kekal popular hingga masa kini. Gaya rambut ini memerlukan potongan rambut ramping yang serius serta ia perlu dijaga dengan rapi supaya ia kelihatan sempurna dan seperti yang diinginkan.

Style Rambut Pendek Perempuan

Walaupun style rambut pendek perempuan memerlukan rawatan dan penjagaan serius, ia berbaloi untuk dilakukan kerana minat dan keselesaan. Gaya ini sesuai dengan potongan tumpul dan kemasan lurus serta halus.
3. Curtain Bob


Style Rambut Pendek Perempuan

Gaya rambut pendek perempuan curtain bob Tidaklah seperi gaya rambut yang lain dimana gaya rambut tersebut bergantung kepada bentuk muka. Gaya rambut curtain bob amat sesuai untuk semua jenis bentuk muka dan ia kelihatan sangat cantik dan menawan.

Style Rambut Pendek Perempuan

Gaya rambut ini juga mampu membuat bentuk muka kelihatan lebih mengecil dan ia juga tidak memerlukan kos rawatan yang tinggi. Anda hanya dinasihatkan untuk trim setiap 5-6 minggu sekali sahaja. Jika anda tidak mahu membuang masa terlalu banyak atau tidak mahu mengeluarkan kos yang tinggi untuk menjaga gaya rambut, curtain bob adalah untuk anda.
4. Classic Bangs


Style Rambut Pendek Perempuan

Classic bob adalah potongan yang biasanya pendek atau sederhana serta panjang rambut adalah di atas bahu. Rambut yang dikenakan gaya ini adalah lurus tanpa sebarang beralun.

Style Rambut Pendek Perempuan

Ia membuat anda kelihatan lebih matang dan kelihatan lebih profesional daripada biasa. Malah fesyen rambut perempuan ini tidak memerlukan rawatan yang memakan kos tinggi dan ia amat selesa untuk seseorang yang menggunakan gaya rambut ini.
5. Wavy Hairstyle


Style Rambut Pendek Perempuan

Salah satu style rambut pendek perempuan yang menjadi pilihan orang ramai. Gaya rambut wavy adalah gabungan rambut pendek dan beralun di bahagian bawah. Kamu juga boleh menjadikan bahagian bawah lebih beralun (curly) supaya ia kelihatan lebih menarik perhatian.

Style Rambut Pendek Perempuan

Penjagaan untuk gaya rambut ini tidak memerlukan kos yang tinggi kecuali and perlu memberi penjagaan yang serius kerana rambut beralun mudah rosak. Anda juga dinasihatkan untuk trim setiap 6-8 minggu sekali.
6. High Ponies


Style Rambut Pendek Perempuan

Gaya ikatan high ponies tidak memerlukan potongan rambut dan ia sentiasa kelihatan kemas. Walaupun begitu, anda masih memerlukan rambut yang panjang untuk membuat gaya ini. Rambut yang beralun (curly) bukan satu masalah dan ia adalah tambahan yang bagus untuk mengayakan cara ini.

Style Rambut Pendek Perempuan

Perlu diingatkan bahawa high ponies bukanlah potongan rambut. Oleh disebabkan itu, rambut anda tidak sentiasa kelihatan seperti yang diinginkan bergantung kepada cara ikatan dan gaya rambut anda. High ponies dan ikatan rambut yang lain lebih dianggap sebagai tambahan untuk mengayakan rambut kesayangan anda.
7. Curly Shag


Style Rambut Pendek Perempuan

Curly shag adalah gaya rambut beralun yang membuat pengguna kelihatan lebih feminin dan membuat penampilan kelihatan lebih lembut. Ia juga membuat bentuk wajah kelihatan lebih besar serta dagu lebih mancung.

Style Rambut Pendek Perempuan

Walaupun ia sangat cantik, anda perlu tahu bahawa gaya rambut ini memerlukan rawatan yang rumit dan kos tinggi. Anda juga tidak boleh selalu membasuh rambut yang mempunyai gaya ini kerana ia akan membuat rambut kering dan rosak. Curly shag hanya dinasihatkan untuk dibasuh seminggu 2 kali atau sekali sahaja.
8. Polished Bob


Style Rambut Pendek Perempuan

Salah satu di antara gaya rambut paling popular pada tahun 2023. Kecantikan rambut bergantung kepada struktur rambut tersebut. Dengan style rambut pendek perempuan ini, potongan rambut anda akan menjadi lebih baik tanpa tekstur yang pecah.

Style Rambut Pendek Perempuan

Polished juga mampu membuat rambut anda bertambah sihat dan menghilangkan tekstur rambut rosak. Jika anda ingin melakukan polished, lakukanlah dengan polished bob kerana gaya ini adalah yang paling sesuai dan antara paling terbaik.
9. Invisible Layers


Style Rambut Pendek Perempuan

Manfaat yang boleh didapati dari invisible layers adalah ia membawa perhatian kepada wajah anda dan memastikan semua perhatian tersebut mengarah tepat ke tulang pipi. Oleh disebabkan itu, bentuk muka anda akan kelihatan berubah lebih baik.

Style Rambut Pendek Perempuan

Style rambut pendek perempuan ini juga sangat menarik perhatian dan sesuai untuk semua bentuk muka. Tidak dinafikan bahawa gaya rambut ini akan membuat anda kelihatan lebih seksi dari yang lain.
10. Long Bangs


Style Rambut Pendek Perempuan

Gaya rambut paling diminati dan sesuai untuk semua bentuk muka. Ia adalah gabungan rambut panjang dan bangs di bahagian depan. Gaya ini membuat anda kelihatan baik dan sopan serta dalam masa yang sama kelihatan seksi.

Style Rambut Pendek Perempuan

Long bangs lebih sesuai dengan warna coklat daripada warna lain. Tetapi jika kamu tetap mahukan warna lain, boleh cuba warna blonde. Gaya long bangs tidak memerlukan penjagaan yang sulit daripada gaya rambut lain.
11. Slick Side Part


Style rambut pendek perempuan

Style rambut perempuan slick side part adalah potongan rambut pendek yang bahagian tepi disikat ke belakang sementara bahagian tengah dan depan disikat ke tepi. Style rambut pendek perempuan terkini dan bergaya ini memerlukan rambut yang lurus supaya kelihatan kemas dan cantik.

Style rambut pendek perempuan

Slick side part adalah style rambut klasik yang sangat sesuai untuk perempuan yang inginkan penampilan profesional. Ia kelihatan sangat kemas dengan potongan rambut pendek. Walaupun begitu, ia juga boleh digayakan dengan rambut panjang.
Terbaru Lebih lama