15 Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak Terbaik Dan Paling Sesuai

Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak


Memilih pencuci muka untuk kulit berminyak yang sesuai dengan muka adalah salah satu masalah yang sering dihadapi seseorang terutama remaja. Seperti yang anda ketahui, masalah kulit berminyak adalah perkara yang sangat susah untuk dihadapi kerana pemilihan pencuci muka untuk kulit berminyak amatlah terhad.

Dengan keadaan cuaca yang panas, kulit muka anda akan sentiasa berminyak serta membuat anda tidak selesa. 15 pencuci muka untuk kulit berminyak terbaik dan paling sesuai di dalam senarai ini akan memastikan kulit anda sentiasa lembut dan bersih kerana terhindar dari kulit berminyak.
1. BIORE Skin Caring Facial Foam Scrub


Biore Skin Caring Facial Foam Scrub sangat sesuai dengan kulit berminyak kerana pencuci muka ini menghasilkan buih serap berkrim yang kaya dengan manik terlarut lembut. Ia berfungsi sebagai pengelupasan halus penapisan kulit yang lembut untuk membersihkan kekotoran tersembunyi di dalam liang-liang pori dan menggilap permukaan kulit untuk rangsangan kecantikan yang cepat.

Pencuci muka ini memiliki Teknologi Pembersihan Kulit yang mengekalkan keseimbangan pH semulajadi kulit sambil membersihkan kulit. Ia juga menyediakan faedah penjagaan kulit termaju yang memperbaiki tekstur kulit dengan berkesan. Fungsi deepcleanse akan mengurangkan ketidaksempurnaan kulit mengelupas dan pori tersumbat serta sel kulit mati Ideal untuk kulit normal atau berminyak.
2. CETAPHIL Gentle Skin Cleanser


Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak


Cetaphil Gentle Skin Cleanser membersih sambil menghidrat secara secara aktif tanpa menghakis pelindung semula jadi kulit. Formulasi bebas sabun dan bebas pewangi ini sesuai untuk wajah dan badan. Ia melindungi daripada 5 tanda kulit sensitif - kekeringan, iritasi, kekasaran, ketegangan dan pelindung kulit lemah.

Formulasi pH yang seimbang tanpa rengsaan ini sesuai untuk semua jenis kulit, sama ada kulit kering, berminyak, kombinasi dan kulit sensitif. Cetaphil adalah jenama penjagaan kulit dermatologi no. 1 di Malaysia. 99% wanita bersetuju Cetaphil Gentle Skin Cleanser membersih dengan lembut sambil melembapkan kulit.
3. HIMALAYA Purifying Neem Face Wash


Himalaya's Purifying Neem Face Wash ialah formulasi bebas sabun yang membersihkan kekotoran dan membantu menghilangkan jerawat. Campuran semula jadi Neem dan Kunyit terkenal dengan sifat antimikrobnya, untuk membantu memerangi dan mencegah jerawat berulang dari masa ke masa.

Neem ialah ramuan penjagaan kulit yang sangat baik yang terkenal dengan sifat antibakterianya. Ia meningkatkan kesihatan kulit umum dan memerangi jangkitan bakteria seperti jerawat. Sementara kunyit pula telah digunakan sebagai antiseptik selama berabad-abad dan dianggap sebagai salah satu penyembuh alam semula jadi yang paling berkuasa.
4. HADA LABO Deep Clean & Pore Refining Face Wash


Hada Labo Deep Clean & Pore Refining Face Wash menggabungkan sifat pembersihan semula jadi dengan bahan penghidratan unggul asid hyaluronik untuk membersihkan pori-pori yang mendalam, mengawal minyak dan meminimumkan pori-pori untuk memulihkan kulit yang lebih lembut dan licin. Rendah Kerengsaan terhadap kulit kerana formula seimbang pH yang lembut.

Asid Hyaluronik yang ada di dalam pencuci muka ini akan menghidratkan kulit secara intensif untuk mengelakkan kekeringan, mengekalkannya lembut dan anjal. Sementara pati teh hijau berkualiti tinggi mengawal dan menghilangkan minyak berlebihan untuk kulit yang segar dan bersih. Ia juga memiliki tanah liat mineral daripada abu gunung berapi semula jadi yang berkesan menyerap minyak dan kekotoran di liang-liang pori.
5. CLINIQUE Liquid Facial Soap Oily Skin Formula


Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak


Clinique Liquid Facial Soap Oily Skin Formula ialah Sabun cecair yang dibangunkan oleh pakar dermatologi membersihkan dengan lembut namun menyeluruh. Buih yang lembut dan tidak mengeringkan, melonggarkan kepingan permukaan, menghilangkan kotoran dan serpihan serta melindungi keseimbangan lembapan semula jadi kulit.

Formula bilas cepat menjadikan kulit bersih, selesa, segar serta tidak pernah tegang atau kering. Bahan Utamanya adalah dirumus dengan sukrosa, yang terkenal menenangkan kulit. Formula kami tidak mempunyai paraben, phthalates, wangian. Hanya kulit cantik sahaja. Clinique Liquid Facial Soap Oily Skin Formula hanya sesuai untuk kulit berminyak dan sangat berminyak sahaja.
6. NEUTROGENA Oil-Free Acne Wash


Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak


Neutrogena Oil-Free Acne Wash menggabungkan rawatan jerawat dan pembersih yang berkuasa dalam satu formula untuk merawat dan membantu mencegah jerawat dalam satu langkah mudah. Antara kelebihannya adalah membersihkan kotoran, minyak, kotoran, kekotoran dan bakteria tanpa sisa. Pencuci muka ini adalah tanpa minyak non-comedogenic (tidak akan menyumbat pori-pori).

Bukan sahaja formula bebas minyak membersihkan secara perlahan hingga ke liang roma untuk kulit yang jelas, ia mengandungi Asid Salisilik untuk membantu menghilangkan jerawat dan membantu mencegah jerawat pada masa hadapan. Selain itu, penenang kulit khas membantu mengelakkan kerengsaan dan kekeringan yang berlebihan, jadi ia dibilas bersih dan tidak pernah berminyak.
7. OLAY Gentle Foaming Cleanser


Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak


Olay Gentle Clean Foaming Face Cleanser dirumus khas untuk membersih, menyegarkan dan menangani keperluan kulit sensitif. Jaga kulit halus setiap hari dengan formula bebas pewangi yang menanggalkan kotoran, minyak dan solekan secara menyeluruh. Buih yang kaya dan berbuih membuatkan kulit berasa segar. Untuk pembersihan lembut setiap hari yang membuatkan anda berasa segar, gunakan Olay Gentle Clean Foaming Cleanser.

Pencuci muka ini 100% formula bebas pewangi. Ia sesuai untuk jenis kulit sensitif serta telah diuji pakar dermatologi. Bebas minyak dan bebas sabun supaya kulit tidak teransang. Formula Gentle Clean Foaming Face Cleanser dicipta untuk menangani keperluan khas jenis kulit sensitif dan Formula berasaskan gliserin untuk membersihkan kekotoran dengan lembut tanpa terlalu kering. Buih yang kaya dan berbuih di dalam pencuci muka ini menyegarkan dan menjaga kulit anda.
8. PONDS Oil Control Facial FoamPonds Oil Control Facial Foam mengandungi mineral clay yang optimum menyerap minyak berlebihan, membersihkan kotoran dan solekan muka. Ia tidak menjadikan kulit kering dan membuatkan kulit berasa bersih dan segar. Wajah yang berkilauan, membersihkan wajah hingga ke liang roma.

Ponds Oil Control Facial Foam juga memiliki sabun berbentuk buih yang boleh membantu membersihkan muka hingga ke liang pori muka yang paling dalam. Bahan yang terkandung dalam sabun pembersih ini sangat lembut dan tidak keras sehingga tidak akan menyebabkan iritasi.Gunakan pencuci muka ini dua kali sehari pada waktu pagi dan malam.
9. CERAVE Foaming Facial CleanserCeraVe Foaming Facial Cleanser sesuai untuk menanggalkan lebihan minyak, kotoran dan solekan dan membersih dengan lembut. Pemtidak akan mengganggu penghalang pelindung semulajadi kulit anda dan mengandungi bahan-bahan yang membantu mengekalkan keseimbangan lembapan serta menampakan perbezaan ketara.

CeraVe Foaming Facial Cleanser menampilkan ceramida, asid hyaluronik dan niacinamide untuk membantu memulihkan penghalang kulit, menarik penghidratan dan menenangkan kulit. Ia dibangunkan dengan pakar dermatologi untuk membersih secara mendalam, mengeluarkan minyak berlebihan dan menyegarkan kulit.
10. LA ROCHE-POSAY Toleriane Purifying Foaming Cleanser for Oily Skin


Toleriane Purifying Foaming Facial Cleanser ialah pencuci muka harian untuk kulit normal hingga berminyak dan sensitif. Dirumus dengan air terma prebiotik La Roche-Posay, niacinamide, dan ceramide-3, pencuci muka ini membersihkan kulit dari kotoran, solekan dan kekotoran secara lembut sambil mengekalkan penghalang kelembapan semula jadi dan pH kulit.

Formula berbuih lembut dari pencuci muka ini menjadikan kulit berasa bersih, segar dan selesa tanpa sisa penyumbat liang roma. Gunakan Toleriane Purifying Foaming Facial Cleanser pada pagi hari & petang untuk meninggalkan kulit berasa selesa, tanpa sisa pori tersumbat. Pencuci muka ini sesuai untuk digunakan di muka, tangan & kulit sensitif.
11. NEUTROGENA Ultra Gentle Daily CleanserPembersih Muka Neutrogena Ultra Gentle Hydrating untuk kulit sensitif membersihkan muka dengan berkesan sambil menjadikan kulit berasa lembap dan lembut secara semula jadi. Ia adalah pencuci muka berkrim yang sangat lembut serta membersihkan minyak, kotoran, bakteria dan solekan dan membersihkan walaupun kulit yang paling kering dan sensitif, termasuk kulit yang berjerawat, ekzema atau rosacea.

Neutrogena Ultra Gentle Daily Cleanser ialah pencuci muka harian yang dibangunkan oleh pakar dermatologi. Diformulasikan dengan bahan-bahan yang minimum dan bersifat hypoallergenic dan bukan komedogenik supaya ia lembut pada kulit dan tidak akan menyumbat pori-pori. Terbukti secara klinikal lembut pada kulit sensitif, pembersih muka penghidratan ini adalah bebas minyak, sabun, pewangi dan paraben serta tidak mengandungi minyak pati.
12. MARIO BADESCU Enzyme Cleansing Gel


Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel ialah gel yang terdiri daripada formula tidak berbuih yang berkemampuan menghilangkan kekotoran secara menyeluruh tanpa mengeringkan kulit. Ekstrak betik dan limau gedangnya mengandungi sifat pengelupasan yang membantu menghilangkan pembentukan yang menjadi punca bintik hitam dan jerawat di kulit muka.

Gel mengurangkan kerengsaan kulit, menjadikannya sesuai untuk kulit sensitif. Gelnya yang bebas minyak dan tidak berbuih menjadikan pembersihan bebas daripada kekecohan. Pembersih yang sangat menenangkan dan lembut untuk semua jenis kulit dengan menanggalkan kotoran dan habuk dengan berkesan. Ia sungguh harum dengan spa yang mungkin menenangkan serta menyegarkan.
13. COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser


Bersihkan muka setiap hari dengan pembersih jenis gel yang lembut dan berkesan ini siang dan malam, menanggalkan kekotoran sambil menguatkan penghalang kulit anda. Semasa menghaluskan tekstur kulit, pembersih akan membantu membersihkan tanpa pelucutan. Bagus untuk semua jenis kulit, bangun dengan kulit yang kelihatan lebih tegang sambil membiarkannya bersih pada waktu malam.

Pembersih adalah pH seimbang, dan menggunakan minyak pokok teh dan BHA untuk menenangkan dan menguatkan untuk kulit yang cerah dan bersih. Cosrx Low pH Good Morning Gel Cleanser adalah pencuci muka jenis gel lembut dengan tahap pH berasid sedikit. Gunakan pagi dan malam, selepas menanggalkan mekap. Mulakan dengan tangan dan muka yang basah.
14. GARNIER Pure Active Matcha De-Tox Deep Clean FoamGarnier Pure Active Matcha De-Tox Deep Clean Foam diperkaya dengan Asid Salisilik, ia mengurangkan minyak berlebihan sehingga 96% dan mengandungi kesan anti kemunculan semula jerawat. Untuk kulit lebih cerah, lebih jelas bersinar, bebas minyak dan tidak terkesan dengan pencemaran kota.

Seperti de-tox, Garnier Pure Active Matcha De-Tox Pollution & Oil Deep Clean Foam menghilangkan minyak, mencerahkan kekusaman dan membersihkan pori-pori secara mendalam dari zarah-zarah kotoran & pencemaran yang terperangkap. Produk ini diujikan secara Dermatologi dan disahkan Halal.
15. NIVEA Extra White Repair Pore Minimiser Foam


Nivea Extra White Repair Pore Minimiser Mud Foam dengan formula lumpur gunung berapi, membersih secara mendalam untuk menghilangkan kekotoran yang menyebabkan kekusaman, jerawat dan pori-pori membesar tanpa menipiskan kulit. Bagaimana ia berfungsi? Formula pembersihan mendalam mengandungi kompleks Pemutih Mutiara, terbukti memberikan kesan pemutihan 10x lebih baik daripada Vitamin C.

Sesuai untuk pori-pori yang lebih besar, solekan biasa dan Kulit rawan berjerawat. Penanggal solekan yang berkesan mengandungi bahan berasid yang akan memikirkan Kulit dan membesarkan liang roma. Ia adalah salah satu produk popular di Malaysia untuk pembersihan.Nivea Extra White Repair Pore Minimiser Mud Foam akan membuat kulit menjadi lebih berseri, menghaluskan liang pori dan mengurangkan bintik hitam dalam masa 7 hari.
Terbaru Lebih lama