10 Ubat Jeragat Paling Berkesan Di Farmasi Watson

Ubat jeragat paling berkesan di farmasi


Jeragat adalah bintik-bintik gelap kecil, biasanya kurang daripada 5mm diameter, di mana sel-sel kulit telah menghasilkan pigmentasi tambahan. Kebanyakan jeragat berwarna seragam, tetapi ia berbeza-beza bergantung pada warna kulit. Ia boleh berwarna merah, sawo matang, coklat muda, coklat gelap, hitam, atau mana-mana warna yang lebih gelap daripada warna kulit seseorang.

Terdapat beberapa rawatan yang tersedia untuk menghilangkan jeragat, termasuk laser, serum dan pengelupasan kimia. Jeragat juga boleh dihilangkan dengan mencerahkan kulit dan memastikan warna kulit sekata. Ubat jeragat boleh didapati di farmasi berdekatan seperti watson. Di bawah adalah 10 ubat jeragat paling berkesan di farmasi watson.
1. Target Pro By Watsons Whitening Freckle Corrector


Ubat jeragat paling berkesan di farmasi


Target Pro oleh Watsons Whitening Freckle Corrector diselitkan dengan tiga jenis Vitamin C, Tranexamic Acid dan Arbutin. Formula berkuasa ini membantu mengurangkan dan meratakan pigmentasi, termasuk bintik-bintik gelap, jeragat dan tanda selepas jerawat, mencerahkan kulit anda untuk mencapai pembetulan dan kejelasan yang kelihatan.
2. Nivea Luminous 630 Spotclear Spot Protect SPF50 Moisturizer


Ubat jeragat paling berkesan di farmasi


Formula perlindungan hari bintik gelap dibangunkan khas untuk melindungi kulit daripada kerosakan kulit akibat matahari. Terima kasih kepada gabungan LUMINOUS630 & SPF50 yang inovatif, ia membantu menghalang jeragat sedia ada yang gelap dan pembentukan yang baharu. Formula kawalan minyak juga menggabungkan Hyaluron dan Vitamin E untuk melembapkan dan menganjalkan kulit.
3. Wardah Crystal Secret Dark Spot & Brightening Serum


Ubat jeragat paling berkesan di farmasi


Ubat jeragat paling berkesan di farmasi untuk kulit kusam dengan jeragat dan parut jerawat yang memerlukan penjagaan rapi untuk mengembalikan kecerahan kulit. Wardah Crystal Secret Dark Spot & Brightening Serum dengan Ekstrak Edelweiss, formula membantu mengekalkan dan melindungi penghalang kulit daripada faktor yang menyebabkan kulit kusam (cuaca, pencemaran habuk, dan tekanan oksidatif).

Dirumus khas dengan gabungan 3 bahan aktif pencerah terbaik: Alpha Arbutin, Tranexamid Acid, dan Niacinamide, yang berfungsi secara intensif untuk mencerahkan, meratakan warna kulit, dan menyembunyikan bintik-bintik hitam dan parut jerawat untuk kulit yang cerah berseri.
4. Himalaya Herbals Clear Complexion Whitening Face Wash


Ubat jeragat paling berkesan di farmasi


Himalaya's Clear Complexion Whitening Face Wash pada asasnya menghilangkan bintik-bintik gelap, jeragat, membersihkan dan menjernihkan kekotoran, mendedahkan kulit yang jelas, berseri dan sekata. Bahan Utama: Likuoris: Terkenal dengan sifat pencerahan kulit dan antioksidannya. Ia meningkatkan tona kulit dan mencerahkan kulit.
5. Clinelle WhitenUp Spot Corrector Essence


Ubat jeragat paling berkesan di farmasi


Clinelle WhitenUp Spot Corrector Essence ialah ubat jeragat paling berkesan untuk menghilangkan jeragat di muka. Pati pembetul bintik pencerah yang sangat mujarab yang boleh mengurangkan bintik hitam, jeragat, bintik penuaan dan pigmentasi lain. Ia membantu mengurangkan perubahan warna dan memperbaiki tona kulit pada kawasan kulit yang disasarkan.
6. Nano White Fresh Dark Spot Corrector


Ubat jeragat paling berkesan di farmasi


Ubat jeragat paling berkesan di farmasi watson ini diperkaya dengan Vitamin C, Minyak Pokok Teh dan Alga Laut. Ia membantu mencerahkan bintik-bintik gelap dan melepasi kesan jerawat, mengurangkan jerawat dan mengawal sebum berlebihan untuk kulit cerah tanpa cela. Gunakan setiap pagi dan malam untuk hasil terbaik.
7. L'Oreal Paris Aura Perfect Clinical Overnight Treatment


Ubat jeragat ini adalah spot correction yang diilhamkan oleh prosedur klinikal lanjutan. Diperkaya dengan Teknologi Pro-Vanish 3TM, gabungan 3 pembetulan bintik berkuasa aktif, bersinar dan memperbaharui kulit semalaman, apabila penjanaan semula sel kulit adalah yang paling aktif. Hari demi hari tona kulit kelihatan lebih lut sinar dan sekata. Sinaran kulit terserlah.

Ia juga diperkaya dengan Vitamin B3, Procystein dan Bio-Peeling Ex dikenali untuk mengurangkan pigmentasi kulit, Membantu mengurangkan bintik hitam, Memunggah sel yang gelap untuk tekstur kulit yang lebih cerah dan halus Semalaman. Kulit kelihatan lebih cerah dan halus serta kulit terasa diperbaharui seperti selepas rehat yang baik.
8. Garnier Light Complete Whitening Serum Cream


Formula krim serum yang dinaik taraf baharu dengan 3X Vitamin C & Yuzu Lemon segar dari Jepun. Krim Serum Pemutih Light Complete SPF36/PA+++ membantu menyekatakan tona dan seri kulit untuk kulit yang lebih cerah, mencapai 3 tona lebih cerah dalam 3 Hari.

Krim serum dengan tekstur ringan dan penyerapan pantas, dengan formula perlindungan matahari SPF36++. Manfaat ubat jeragat ini menyekatakan tona kulit untuk kulit lebih cerah. Sapu rata pada muka yang telah dibersihkan dengan sempurna dan leher. Elakkan kawasan mata yang halus.
9. Cosmoderm Vitamin E 3,000 I.U. Renewal Moisturiser


Ubat jeragat paling berkesan di farmasi


Cosmoderm Vitamin E 3,000 I.U. Renewal Moisturiser, Sesuai untuk kulit normal, kering atau kombinasi. Pelembap yang kaya dan berkhasiat dengan 3,000 I.U Vitamin E. Ia membantu memulihkan kulit yang kering, rosak dan tertekan serta melindungi dan menyuburkan kulit dengan berkesan untuk mengelakkan kedutan awal dan kulit kusam.
10. AVENE D-Pigment Light Dark Spot Lightener


Ubat jeragat paling berkesan di farmasi


Diperbuat daripada trio bahan aktif yang diiktiraf secara saintifik oleh pakar dermatologi, produk ini menggabungkan tindakan Melanyde, depigmentasi aktif, dengan Retinaldehyde, retinoid aktif dan semulajadi pencerah yang diperoleh daripada vitamin A, dan dengan Pre-tocopheryl, pelindung anti-pengoksidaan aktif dan pendahulu kepada vitamin E, serta air mata air terma Avène dengan sifat yang menenangkan dan anti-merengsa.

Ubat jeragat ini adalah tanpa pewangi dan tanpa paraben. Avene D-Pigment Light Dark Spot Lightener mengurangkan bintik gelap setempat atau meluas dan menghalang kemunculan bintik hitam baru. Selain itu, ubat ini juga menyekatakan tona kulit supaya warna kulit lebih sekata. Menghilangkan jeragat dengan berkesan adalah salah satu kelebihan produk ini.
Terbaru Lebih lama